Babaváró hitel

A Babaváró hitel segítségével fiatal, gyermekvállalás vagy örökbefogadás előtt álló házaspárok olyan 10 millió forint összegű, szabad felhasználású, kamatmentes kölcsönhöz juthatnak hozzá, amelynek eleve kedvező feltételei a gyermekek számának növekedésével még kedvezőbbé válnak.

A Babaváró kölcsön egyik különlegessége, hogy ingatlanfedezet nélkül igényelhető és szabadon felhasználható.  

Szűkösnek érzi az otthonát, esetleg egy gyerekszoba kialakítása a cél? A kölcsönt fordíthatja ingatlanja átalakítására, felújítására, de vásárolhat lakást is belőle vagy jelzáloghitel esetén önerőként is felhasználhatja.  A kamatmentes kölcsön remek lehetőséget biztosít továbbá arra is, hogy kiváltsa részben vagy egészben meglévő hitelét.

KAMATMENTESSÉG, TÖRLESZTÉS SZÜNETELTETÉSE ÉS HITELELENGEDÉS GYERMEKENKÉNT

Amennyiben a hitel felvételét követő első 5 évben első gyermekük megszületik vagy gyermeket fogadnak örökbe, úgy a kölcsön a teljes hátralévő futamidő során kamatmentessé válik, illetve 3 évig a törlesztés is szüneteltethető. A törlesztés szüneteltetése már a várandósság alatt, a magzat 12 hetes korától igénybe vehető. A szüneteltetést maximum a szülést, illetve örökbefogadást követő 60. napig lehet igényelni. 

További támogatást jelent, hogy a második gyermek után a még fennmaradó tartozás 30%-a elengedésre kerül és a törlesztés szüneteltetésére újra jogosultak lesznek.

Végül, ha a család egy harmadik gyermekkel is bővül, akkor a teljes, még fennálló tartozást sem kell megfizetni. A Babaváró hitel egyik fontos feltétele azonban, hogy az igénylő házaspárok betöltsék 18. életévüket, de a feleség még ne töltse be a 41. életévét.